mörkt & mysigt


earth hour day.
här hemma var det nedsläckt.
barnen sov och vi kurade ihop i sängen med minilaptopen på batteri och tittade på ett avsnitt av lyxfällan. inte värsta lördagspartajet men jag var glad över att bara vara hemma. blev ju inte en helledig hemmahelg då teatern behövde hjälp under kvällen, men, var hemma igen till halvåtta så det var inte alltför avancerat. fick dessutom träffa min barndomsidol oledolyckan så det var helt  okej :) :p
egentligen skulle jag behöva en tripp till ikea men det får vänta till nästkommande helg. insåg att jag nog nu är hemma (iaf i bruksorten) fram till distriktsledarkonferensen i lund i maj. härligt :)

släcker du?
20.30-21.30 ikväll.

skällande, ylande gnällhundar


grannhundarna har hållt mig vaken inatt.
blir tokig.
de ylar, gnäller och är allmänt skälliga.

är ju ingen djurvän från början och detta gör mig ännu mindre vänligt inställd.
djur ska fasiken bo i skogen.

-trött

insikten tar mig stormsteg närmare döden


vet inte om jag valt rätt.
allt känns så stort. så oerhört viktigt.
alla barn. allt ansvar.
känns inte lika roligt längre.

det är skit att man ska vara en sådan där insiktsfull person som reflekterar mycket (för det är ju så bra och nyttigt) när det ända man får är ångest och föder sin egen apati.

jag är helt slut på kvällen när jag kommer hem.
och så inbillar jag mig att det är det här jag vill göra; resten av livet.you wish.
 

en tvåa direkt


har nu anmält mig till höstens kurser  också på studera.nu. känns som att läget är lite mer under kontroll nu. något i alla fall. har anmält mig till distriktsledarkonferensen i maj också. ska bli en trevlig vårhelg i lund. mmm.

och snön den bara faller


när tillochmed en snöfantast som jag har tröttnat  på snön så har det gått liiiite för långt. jag vill ha vår, converse och solsken nu. en sisådär artongrader i solen på balkongen och en filt över benen och sola ansiktet. och en kaffe i handen.

en trevlig överraskning, såhär på morgonkvisten


fick ett vg på en tenta.
hade varit nöjd med g den här gången, mest bara skönt att det var avklarat.

bruksorten-staden-huvudstaden-ghettot

dåså.
resan är till ända.
kom fram som skulle till riksteatern.
ukd-dags.
sitter nu på hotellrummet och måste sova. trött som tusan efter dagens lektionspass och skolan.

åker hem imorgon.
nice.

sekten, verkligheten & oron


veckan som går är i verklighetens arbetsliv.
huvudet är trött och tungt när jag kommer hem.
verkligheten kryper tätt intill och stundtals undrar jag om jag valt rätt...
förpubertala femmor med sinnet fyllt av kärlek, vänner och funderingar.
men det är egentligen rätt underbart.

började med temat igår, de fick en temabok och två rubriker givna efter min genomgång, värsta seriös med bilder och whiteboardpennor och tavelskrivande. och ingen klagade. visst, de är pratsamma och glömmer oftast att "räcka upp handen", men det gör liksom inte så mycket. de är rätt underbara. v.14 ska jag få planera in valfri dag för studiebeök på stadens tidningsredaktion. ska bestämma med min handledare imorgon så får jag boka in efter det.

sektens besök under gårdagskvällen visade prick minus 1. alltid trevligt. :)

sista rapporten då; var på bvc med skrot idag, fyraårskontroll. jäklar i min låda vad tiden går. men i alla fall. allt gick finemang, 104cm lång och 20kg tung. sköterskan sa vad som skulle göras och hon fick välja vad som skulle göras först. bland annat skulle hon få räkna några saker som stod på skrivbordet. brallan räknade inte ens, sen sa hon (och tittade med sin nedlåtande blick som bara hon har); det är ju bara tre. sant. ingen utmaning för henne. hon fick beröm och klarade piptestet galant. men det har hon redan gjort som tvååring på sjukhuset så jag visste ju att hon hörde iaf. men så kom syntestet. översta raderna; inga problem. de två nedre som fyraåringar ska klara såg hon inte. hon såg helt konstig ut och försökte tjuvkika bakom piratlappen :p men, vi fick en remiss till ögonläkaren i staden så får vi väl se vad som händer... suck-igt. men hellre få veta nu än "för sent".


skrotbrallan, anno 2oo5


fyra år. inte klokt. gamla bb-bilder;


värsta tok-nyfödd


lite sötare, några timmar senare...


skrutt besöker skrot första gången


sekten: stundens allvar


kändes som ett lugn som svepte över mig.
sektens dom: minus 1,6.

trevligt.
hade tänkt trösta mig en lite chips eftersom jag tyckt det gått dåligt, men nu då?!?
fick hem och skala en morot istället.

och det är mer än vad jag har?


trallar på en gammal lw-låt som sitter i huvudet och inte vill lossna. "dom har svikit mig, bedragit mig. dom har lämnat mig i ensamhet". i helgen fick jag tentasjukan. som alltid infaller dagen efter en tenta. oftast då en salstenta men nu kom den som ett brev på posten fast det bara var en hemtenta. men den skrevs ju i princip under tiden man har under en salstenta så det kanske får räknas som en. skrot var med till skolstaden i fredags och lämnade in den. hon har tjatat i veckor om att få följa med till skolan, som, var en besvikelse för henne. det avr ju bara en massa trappor! och så är det ju.

sen dess har jag varit förkyld, yr och allmänt dålig. igår när jag kom hem från jobbet så fick jag lov att lägga mig direkt i hallen då jag var svimfärdig. men, idag mådde jag bättre och var faktiskt pigg efter jobbandet även om jag fick stanna tre timmar extra :p

och förresten så fick jag köpa min nya dator. den är alldeles underbar* :)


*den fungerar

dddddigilistan


men en hoper schlagerbidrag från året. hm. bra? nja. men underhållande i väntan på bull- och brödjäsning.

behov av paus


har nu suttit och skrivit tenta sedan klockan nio imorse och jag behöver en paus. mina ögon går i kors och jag är trött i axlarna. *tyck synd om mig lite-vädjan* :p

jag & min sekt


nu är jag inskriven.
klart.
får väl se hur det här ska gå då.

en fantastisk berättelse


sitter och ska skriva min analys av lewis carrolls alice i underlandet och förundras för var sida som går i boken hur utflippad och konstig den är. konstig och underbar. dock är jag trött då jag satt upp till klockantre med brallan och sen upp igen klockansex. samma sak natten innan. det börjar kännas i huvudet. har nu tagit en knarkdos med alvedon så snart kanske huvudvärken är borta i alla fall.

sen om ganska prick en timme så har vi möte, det som är skönt är att jag redan är på plats.

ledighet med vila, ikea & nystart


hela helgen har gått som nånslags slowmotion, har varit konstigt och underligt att vara "ledig" hela helgen. men även om jag varit ledig så har jag inte hunnit med det jag borde ha gjort, det vill säga skriva tentan och responsat mina gruppmedlemmars temaplaneringar. men, jag har väl en lång kväll imorgon framför mig... idag är jag lika trött som jag alltid är på söndagar då jag somnar i soffan en kvart in på "bones" (även om det nu gått hela tjugofem minuter och jag är vaken: rekord?).

var iväg en sväng till ikea med mia & brallan. skrutt och fadren skulle gå på bio, bolt, och brallan har sin hemska hosta så hon fick ut på shopping med mor istället. jag skulle egentligen ha en tvättställning men hittade ingen på ikea eller rusta, alla var för rangliga. så jag får väl leta på någon kvalitetsaffär istället :p

dock fick jag känna lite på en ny datorn jag spanat in; en liten, 10"s asus.

inte alltför dyr och ganska lagom. en sån eller liknande ska jag nog köpa sen när jag sparat ihop lite av jobbpengarna. och på tal om pengar, scheisse vad man får "behålla" mycket av sin lön nu för tiden. förut när jag jobbade en dag, fick jag väl ut runt 400:- netto, nu fick jag ut strax under 700:- för en dags jobb. iofs har jag säkert fått upp timpenningen något men ändå. trevligt.

imorgon börjar en nystart. får köra "vi-som-vill-kunna-knäppa-våra-byxor-igen"klubben. helt sjukt. mina jeans som jag kunde dra på knäppta i somras går knappt att få igen. vill nog inte ens byta batterier i vågen och ta reda på fakta. fy fanken. men jag följer nog med på onsdag, mia. måste nog få en rejäl kick in da butt.RSS 2.0