en dotter


det finns en dotter här hemma som har blivit som förbytt. (åtminstone vissa dagar). det är bara prinsessor, glitter, rosa och klänningar som gäller. man blir lite smått tokig när hon för fjärde gången går genom sin garderob på morgonenen för att byta kläder då de hon har på sig inte passar eller inte är tillräckligt "fina". ibland, bara ibland, har jag lust att slänga ut alla "tjej"kläder så det bara finns tröjor och byxor, men. det skulle vara rätt taskigt mot en person som har en lust och iver att klä sig efter sitt humör och eget tycke.

damien riceutmaningen


idag: stavat från hurtiga hervor, sen 3km på spåret, och sen tillbaka.
rätt ok. var så loj då morgonen inte riktigt var på min sida denna dag.
suck.

måste sluta med min popcorn-på-kvällen-last.
annars kommer det aldrig visa minus på onsdag.
gosh.

utmaningen


i torsdags blev det en kortare vända på trean med stavar. igår fick femman sig en hälsning när jag tog mod till mig och joggade in på den ödesstigra vägen. men. det fick över förväntan. skulle dock behöva nya skor. får så ont i knäna på grund av skorna. men det är väl bara att härda ut till skattepengarna behagar fröjda oss med sin ankomst.

kolla in!


kolla in min minibebis! :)

http://www.vlt.se/helalivet/babybilder/1.255274

gårdagens bravader


igår var en lång dag.
hade bestämt mig för att vara hemma, hade tvättstugetid och skulle städa. på tisdag eftermiddag ringer det och jag blir erbjuden att jobba. vilket jag självklart som fattig student tackar ja till. vad ska man annars göra?!? hinner iallafall med tvättstugan 1½timme på morgonen och får allt tvättat, sen iväg och jobbar, därefter till teatern. näst sista teatergruppstiden, bara nästa vecka kvar nu...

hos sekten var det minus nollkommaåtta, vilket känns rätt bra ändå, nu ligger jag allt som allt minus trekommafyra. när jag lämnat hem min krassliga kompanjon så åkte jag upp till spåret och joggade runt trean. jo: sant. jag sprang faktiskt. fy vad jobbigt det var. var länge sen jag sprang men orkade iaf nästan hela vägen. nice.

det bästa citatet


Att kalla ateism för en religion är som att kalla skallighet för en hårfärg


måndag


pluggade järnet hos anna, skrev klart min text till morgondagens redovisning och vi kom ganska jäkla långt på vår uppsats till barnkulturen också. skönt. har en del begrepp som ska in men det känns bra att vi har kommit nånvart. till skillnad från hur det såg ut för någon vecka sen :p

i övrigt är jag glad över norges vinst i esc; en värdig vinnare med en bra låt. sa hon som älskar fioler :)

gammal syskonkärlekskrot i sina nya


bilder på skrot i sina nya glasögon


*klapp på axeln*


var ut med kompanjonen igår; stavning.
alldeles lagom.
är lite pepp för att gå ikväll också.
lite jobbigt kanske eftersom det är premiär först.
får se när jag kan åka därifrån.

nu sitter jag med hemskaste redovisningsmanuset till tisdagen.
jag har ingen inspiration alls!
huuuga.
ska hjälpa dottern med att göra sig klar för dagen :)

resultat


minus tvåkommafyra.
helt ok. :)

nu är jag i fas igen.

hey ho - let's go!


jag kör lite ramones idag.
måste bli klar med något av alla skolarbeten.

så: god morgon: god middag: god kväll :)

funderingar & tankar


ibland finns det sådana kvällar, som nu, när jag egentligen vill se på något på tv men till mitt förtret så ÄR det inget (bra) på tv och jag har ljudbruset på i bakgrunden samtidigt som jag surfar runt och slöläser bloggar. människors språk och vokabulär förvånar mig mest. varför kan inte folk skriva svenska idag? idag skrivs ida och jag tror ALLTID att det är en person, vid namn Ida som bloggaren skriver om. eller människor som tros vara "vuxna" och skriver mest bara svordomar...

förövrigt så har jag varit produktiv idag. skriver en a4-sida på min essä-uppsats, hämtat hem tonvis med fakta om olika culturalstudies-begrepp som ska in i uppsatsen. och igår när vi fick hämta ut tentorna för språkutvecklingsdidaktik2 så hade jag fått ett G. väldigt trevligt och tacksamt. jag tycker om lärare som bemödar sig att skriva kommentarer till sina elever angående deras tentor med innehåll.

och mina teaterapor imponerade på mig ikväll. de satte genrepet så pass till den milda grad att jag tappade andan av förvåning... med tanke på att i måndags kunde tre av dom inte en enda av sina repliker. så nu inväntar jag premiären med lite mer lugn än gårdagens.

muntlig presentation, essay, barnkulturstudie & worksheets


det är tokmycket att göra i skolan nu. sanslöst.
det är böcker som ska läsas, redovisningar & muntliga presentationer som ska förberedas, uppsatser att skriva och förbereda mig själv inför sommarkurserna.

på dagens agenda:

* analysera charlie and the chocolate factory, jämföra filmen ('o5) med boken, både svensk och engelsk.
* skriva min "essay" om allergory and symbolism in The Lion, the Witch and the Wardrobe.
* påbörja barnkulturstudien med begrepp som måste in i uppsatsen.

jamen, då kör vi då :)


tar mitt pick & pack då


om ca tjugo minuter åker jag mot sydliga trakter.
konferens hela helgen lång.
känns "sådär" när jag vet hur mycket jag skulle behöva göra till skolan....
typiskt.
men jag har ställt in mig på att ha roligt så det får bli så :)
(men böckerna är packade tillsammans med kompendium och anteckningar)

fingrarna fryser & ryser


det är kallt hos mig.
sitter och plöjer mig genom harry potter and the philosophers stone till engelska kursen. känns lika bra att få det gjort. hade önskat lite värme, matsäck och en vårdag vid kanalen med läsning men man får inte allt man önskar vissa dagar.

ikväll är det första föräldramötet på skrutts blivande skola. det händer mycket den här veckan. och på fredag bilas det mot skånetrakter, närmare bestämt lund. jag hoppas att de har sol i nästan-danmark-land.

valborgpå äventyr med skrot


idag var jag och skrot i staden för att besöka ögonläkaren. hon fick remiss på 4årskontrollen hos bvc då syntestet inte gick fläckfritt. så idag var det dags, solglasögonen packade, just-in-case, då chansen fanns att hon skulle få såna pupillvidgande ögondroppar och då är pupillerna känsliga för ljus resten av dagen. vilket fall så var hon duktig då hon hade mutats med löfte om glass efteråt om hon gjorde som hon skulle :p

blev lite halv-chockad då läkaren säger att han skriver ut recept på glasögon åt henne. trodde inte det skulle behövas men, jodå. men mest för sitt brytningsfel tydligen, synen var rätt okej om än något närsynt.

därefter började äventyret. jakten på glasögon. måttligt roligt att gå runt hela staden i jakt på bågar som kunde passa "jag-tänker-aldrig-ha-på-mig-glasögon-damen". till slut, tre-fyra timmar senare hittade vi två par hos synoptik som liknade mina som hon ville ha, såna med lite tjockare sidor :p så det blev ett par lila/röda och ett par oranga. får se hur det ska gå när hon väl ska ha dom på sig morgon till kväll.

well well.
äventyret tog hela dagen och nu sitter jag i lättad halv-panik då vi hade "läxa" till morgondagen, men den är i princip klar nu. bara ett måste kvar idag: beställa några böcker till engelska kursen.

längtar lite: coraline
snygg affisch liksom.
var det 15maj mia?
:)

ögonpolikliniken


imorgon ska jag med skrot till ögonpolikliniken.
får väl se hur det går,
för hos bvc såg hon bara halva tavlan.


har hittat en lösning


har hittat en lösning till barnens rum.
vore ganska bra, så de kan få plats med skrivbord.
börjar bli dags, åtminstone för skrutt, som börjar skolan i höst.


RSS 2.0