världens mest hatade familj


jag tittar på en dokumentär (på 9an) om en religiös sekt (i USA, vart annars?) som anser sig ensamt leva utifrån Guds och bibelns ord. och alla som inte lever i deras sekt kommer till helvetet när de dör. dessutom så har de en jävla inställning till människor som inte lever i ett heterosexuellt förhållande, personer med anknytning till homsexuella och kvinnliga präster ska alla brinna i helvetet.

min haka tappades när en man som kom dit i egenskap av journalist för att spela in en dokumentärfilm stannade i sekten, flyttade hela sin familj över halva landet och är nu lika hjärntvättad som de infödda sekt-ingarna.

nu är reklamen snart slut och jag sitter och väntar på fortsättningen... man slutar aldrig förundras över mänskligheten.


Brittisk dokumentär från 2007. Den prisbelönte journalisten Louis Theroux reser till USA för att möta dem som kallas "Amerikas mest hatade familj". Familjen Phelps, som består av 71 medlemmar, har bildat en egen kyrka i den rika förorten Topeka i Kansas. De missionerar genom att demonstrera, bland annat på soldaters begravningar, med plakat och slagord som "Tack Gud för döda soldater" och "Bögar dör - Gud skrattar". De anser att de gör världen en tjänst genom att berätta att man hamnar i helvetet om man inte följer Guds ord. Louis Theroux får under sin tid hos familjen erfara den märkliga dynamik som familjen besitter och lär känna människorna bakom budskapen och slagorden.


Kommentarer
Postat av: Anna.B

Jag såg den oxå, helt jävla sjukt. Snacka om att vara hjärntvättade.

2008-11-26 @ 11:28:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0